2012. augusztus 12., vasárnap

Nyári egészség-tanácsadás, ételek, italok, gyümölcsök

Megérkezett a nyári egészség-tanácsadás rovat első rész! Jó olvasást! :)


Vízutánpótlás

Nyár, napfény, szórakozás és sport. Ilyenkor izzadunk csak meg igazán. Szervezetünk a rengeteg folyadék mellett fontos ásványi anyagokat is veszít. Ezért naponta legalább két liter ásványvizet kell elfogyasztanunk. Fontos, hogy ne csak akkor igyunk, amikor szomjasok vagyunk, hiszen ekkorra a szervezetünk folyadéktartalmának 2 százalékát már elveszítette, ez pedig teljesítőképességünk 20%-os csökkenésével jár együtt. TIPP: Én csaj ajánlom, hogy a nyár folyamán mindig sokat igyatok!

Hőségcsillapítás

Finom illatot és intenzív frissességérzetet biztosítanak a parfümös spray-k. Nagy előnyük, hogy nem tartalmaznak alkoholt, így bőrünk, ha használjuk ezeket, még a napfény hatására sem színeződik el. TIPP: Minden reggel használsz desodort! :)

Könnyed ápolás

A hőmérő higanyszála egyre magasabbra kúszik. Ilyenkor a bőrünknek több nedvességre és kevesebb zsíros anyagra van szüksége. Ideálisak a könnyű hidratáló krémek. Ezek a készítmények akkor hatnak igazán, ha a még kissé nedves bőrünkre visszük fel őket. Nyáron hetente legalább kétszer használjunk hidratáló maszkot, hogy megelőzzük a ráncosodást. Különösen hatékonyak az algás-planktonos-vitaminos maszkok.

Citromos bedörzsölés

Minél simább a bőrünk, annál egyenletesebben barnulunk le. Ezért nem árt, ha nyaralás előtt az egész testünket bőrradírral jól ledörzsöljük. TIPP: az érdes, elszarusodott részeket (könyök, térd) egy fél citrommal dörzsöljük át, mert a természetes gyümölcssavak simává és puhává teszik a bőrünket.

Lépcsőzés

A kondíció megtartásához legjobb, ha rendszeresen lépcsőt mászunk. A profi fitneszesek legkevesebb 200 lépcsőn futnak felfelé, amilyen gyorsan csak tudnak. Jó hír, hogy nekünk nem kell feltétlenül futnunk! Elég, ha fürgén lépcsőzünk, mert már ez is hatékonyan égeti a zsírt. Lépcsőzéssel negyedóra alatt 125 kalóriát égetünk el, azaz többet, mint teniszezéssel (107 kalória) vagy biciklizéssel (98 kalória). Tehát a jövőben minden liftet és mozgólépcsőt nagy ívben kerüljünk el.

Nyári smink

Az erősen krémes vagy púderes makeup-ok helyett ilyenkor könnyű, folyékony alapozó sminkek az ideálisak. Aki természetesebben szeretne kinézni, hidratálókrémét keverje össze egy kis folyékony alapozóval. Kánikulában felejtsük el a púdert, mert rövid idő alatt összegyűlik kicsiny ráncainkba és még jobban kihangsúlyozza ezeket.

Hűsítés

Ha napozás után a bőrünk piros vagy feszül, legfőbb ideje a segélyprogram beindításának. Először vegyünk egy hideg zuhanyt, ami kiűzi a forróságot szöveteinkből. Lényeges, hogy eközben rendkívül enyhe, emulgeáló és szappanmentes tusolót használjunk, majd napozás utáni testápolót vagy babahintőport tegyünk a bőrünkre. Súlyosabb égésnél púderozzuk be a lepedőt, így elkerülhetjük a kellemetlen súrlódást és az irritációt alvás közben.

Dinnyekúra

A dinnye édes, leves és vérpezsdítő, 95 százalékos víztartalmánál fogva a legjobb szomjoltó. Ezen kívül számos értékes ásványi anyagot is tartalmaz, például káliumot, kalciumot és magnéziumot. Míg 100 g görögdinnyében csak 25 kalória van, addig 100 g sárgadinnyében 54. Minden dinnyefajta kiválóan alkalmas egzotikus turmixitalok készítésére. A kimagozott gyümölcshúst pépesítsük, adjunk hozzá citrom vagy narancslevet, jégkockákkal tálaljuk.

Dinnye;-)

Mosta ha elolvastad egészségesebb leszel... Ha betartod a Tipp-eket!
Remélem tetszettek! :)
Domi~


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése